Den hellige kroppen

Da Gud kom til jorda, fikk han en kropp. Guds sønns kropp hadde celler bygd av karbon, hydrogen og alle nødvendige jordas grunnstoffer.

Jesus spiste og drakk, svettet, gråt, blødde
. Han førte inn i seg jordmateriale som gikk gjennom ham og ut, atomer og molekyler som ennå er i jordas lukkede kretsløp
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jesu jordeliv forkynner kort sagt at Den allmektige har helliget jorda. Han kom til jorda, og tok samtidig jorda inn i seg, i Kristi hellige kropp.
Det betyr at når tørke driver mennesker på flukt, når regnskogen hogges ned, når elver og sjøer ødelegges, så smerter det Guds hellige kropp
.

Men den kroppen er vi kristne integrerte deler av. For ved dåp og tro er vi i Kristus.

Dermed smerter tørke og avskoging, ekstremvær og klimaendring også meg
. Og det smerter at jeg lite kan gjøre med det, og at jeg bidrar til elendigheten bare ved å leve i den del av verden som holder kalas mens resten lider.

Det som holder meg oppe, er at Jesus døde også for min synd mot hans kropp.

Så kneler jeg og tar imot brød og vin, gavene fra Kristi hellige kropp, og hører fra Den oppstandne: Dette er for deg, nå blir syndene dine tilgitt.

Fra nattverden går jeg ut med nytt mot. Nå vil jeg lindre smerten i Kristi verdensvide kropp med det lille jeg kan, med kraft fra Ham som er liv for verden:

(Joh 6,51)

Jeg er det levende brød som er kommet ned fra himmelen
. Den som spiser av dette brødet, skal leve til evig tid. Og det brødet jeg vil gi, er min kropp, som jeg gir til liv for verden.» 

Om ghjadm

Teolog, Fredrikstad
Dette innlegget ble publisert i Stort og smått. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar