Julehilsen fra Albir

Kjære venner!

Denne julen hilser vi dere fra utlandet. Laila og jeg har tatt en beslutning: For helsas skyld blir vi i Spania denne vinteren

.

Her i Albir på Costa Blanca er det ikke slikt hesblesende førjulsmas som hjemme
. Lys og girlander er for lengst hengt opp på hus og i gater, men først tent i dag, når vi nærmer oss 4. søndag i advent. Og vi kan ikke (nok) spansk og er spart for reklamen på TV og i aviser, men uansett er førjuls-pulsen avgjort lavere her!

Leilighetshotellet vårt er en slags norsk oase, her er nordmenn i flertall. Og ute i gatene hører vi folk snakke norsk for hver femtiende meter. Laila og jeg er ute på tur sammen igjen for første gang på mange år
. Hun går, jeg kjører ved siden av i en firehjuls el-scooter… Vi har utforska Albir i en drøy måned nå, er stadig oppe på Kirkesenteret som Sjømannskirken driver, og i Minnekirken på Solgården med kirkebuss på søndager
. Været er norsk sommer, noen ganger en litt dårlig sådan, oftest en god. Sola står høyt på himmelen ennå, og når den er framme, er det skikkelig sommervarme.

Jeg puster lettere her nede, er atskillig bedre allerede enn jeg var hjemme. Laila koser seg også, strikker, leser, lager litt mat – når vi ikke spiser ute, da.

Forresten fikk jeg utgitt en ny andaktsbok i juli dette året: Undrenes tid, på Lunde forlag, med betraktninger for hver dag i året. Den er nok stadig til salgs i bokhandlene, iallfall de kristelige, som Vivo, eller direkte fra forlaget.

Like før jul får vi besøk i Albir av Per-Øivind og
Maria, samt Herman, Sara og Marte. Og midt i november hadde vi besøk av Hilde og Arne. Og vi har løfter om familiebesøk på nyåret også. Så om vi er her selve juledagene, klarer vi det fint. Julaften skal vi feire sammen med nye venner på Kirkesenteret.

Vi ønsker dere alle en meningsfylt advent og jul med Eivind Skeies tekst i de to første versene av nr. 26 i Norsk Salmebok:

Solbarn, jordbarn, bak din tynne hud    stråler mot oss kjærlighet fra Gud.              Hør oss, se oss, Stjernebarn stig ned,  så jordens barn i alle land finner julens fred. 

Flyktning, krigsbarn, hjemløs og forlatt, misbrukt, skadet i den dype natt.                 Hør oss, se oss, Stjernebarn stig ned,    
så jordens barn i alle land finner julens fred. 

Hilsen

Laila og Geir