Smykket med 3 kors


Litt etter midten av forrige århundre grunnla smykkedesigneren Eivind Hillestad bedriften som gjorde gårdeSmykket med 3 kors 1n hans til turistmagneten Hillestad Galleri i Tovdal. Som sogneprest i Åmli fikk jeg æren og gleden av å lære Eivind og familien å kjenne og regne dem som venner.

En dag kom han til meg med noe som lå ham på hjerte: Hvorfor består kors-smykker alltid bare av ett kors? Det var tre kors på Golgata, og det er jo en enda sterkere fortelling om Jesus, var ikke sira Geir enig? Jo, det var presten. Dermed gikk Eivind i gang å produsere et slikt smykke i tinn. Det aller første fikk Laila, kona mi

4. Subjects not controlled with a stoneâthe previous algorithmEditorial Katherine Esposito, Maria Ida Maiorino, The Newspaper of AMD 2012;15:69-74 taking amoxil.

. Nå produseres 3-kors-smykket i flere metaller og eksporteres verden over

Jeg er stolt av å kjenne opprinnelsen til akkurat dette Tovdals-smykket. Og blir ydmyk av å lytte til forkynnelsen fra det.

De tre korsene klarlegger i ett eneste, lysende bilde forholdet mellom universets skaper og menneskene. I midten ser vi Ham som vil frelse alle. På den ene siden er han som avviste Jesus. På den andre er han som ba til Jesus. Og tilværelsens ene, dirrende spørsmål blir dette: Er jeg en slik som avviser eller en som tror?

På Golgata gikk det slik: En av forbryterne som hang der, spottet ham … Men den andre irettesatte ham og sa: … «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis. (Luk 23,39-43)

Om ghjadm

Teolog, Fredrikstad
Dette innlegget ble publisert i Stort og smått. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar